Holiday Inn Novi Sad

Holiday Inn Novi Sad Drugi hotel renomiranog svetskog lanca Holiday Inn u Srbiji biće otvoren 2013. godine u Novom Sadu. Izgradnja objekta od oko 10.000 m2 na raskrsnici Subotičkog bulevara i Futoškog puta počeće sredinom aprila 2010 godine, a investitor "Aleksandar gradnja" uložiće oko 11 mil EUR. Ovaj hotel biće prvi u vojvođanskoj prestonici koji će poslovati u okviru internacionalne hotelske grupacije-InterContinental Hotels Group, a Savath Hospitality Management upravlja projektom i poslovanjem hotela. Projekat su uradili projektanti beogradskog Zenit inženjeringa na čelu sa arhitektom Mustafom Musićem. Objekat hotela sadrži dve podzemne etaže, prizemlje sa galerijom, devet spratova i jedan povučen sprat. Po predviđenoj kategorizaciji, hotel će imati 5 zvezdica i ispunjavaće sve internacionalne standarde u hotelijerstvu.

U ponudi će biti 144 komforne sobe, uključujući i dve sobe za osobe sa posebnim potrebama, kao i "Executive Floor", odnosno dva sprata sa posebno opremljenim sobama i apartmanima koji su prema standardima "Holiday Inn-a" definisani kao "Executive" jedinice. Prosečna veličina standardne sobe će iznositi 24 m², a kupatila 4,5m², što je usklađeno i sa novim standardima u hotelijerstvu koji će biti usvojeni u Srbiji tokom 2010. godine. Sobe će biti opremljene najsavremenijom opremom - Smart Room kontrolom, LCD televizorima, brzim internetom, telefonom, mini barom, fenom, pay TV-em.

U hotelu su predvidjene 5 sala ukupne površine 350 m² namenjene konferencijskim sadržajima. Sale će biti multifunkcionalne i svojom opremom i kapacitetima će moći da odgovore potrebama svake vrste. Sale imaju mogućnost da budu proizvoljno podeljene i broj mesta zavisi od vrste konferencije i potrebnog tipa sedenja, maksimalnog kapaciteta 300 osoba.

Od dodatnih sadržaja, u ponudi je predvidjen restoran površine 200m², kapaciteta približno 100 mesta.

Ekskluzivan wellness i spa centar prostiraće se na oko 700 m², i sadržaće zatvoren bazen, djakuzi, tursko kupatilo, saunu, teretanu i kozmetički salon. Wellness i spa centar takodje sadrži i dva bara sa izlazom na terasu, gde će gosti moći da se opuste uz osvežavajuće vitaminske napitke.

Kuhinja restorana je projektovana u skladu sa najsavremenijim standardima koji uključuju implementaciju HACCP sistema i ISO 22000.

Hotel će biti gradjen prema visokim zahtevima InterContinental Hotels grupe. Kao prvi brendirani hotel u gradu, moći će da zadovolji zahteve i najizbirljivijih gostiju naviknutih na opremu i uslugu visokog kvaliteta.

Osnovna ideja je da novi hotel bude i potpuno novi proizvod na hotelskom tržištu Novog Sada: prepoznatljiv po svom brendu, vrhunskog kvaliteta i usluge i da tim svojim kvalitetima zauzme svoju poziciju nezaobilaznog mesta za sve, pre svega poslovne ljude – posetioce grada.